Kako napraviti savršeni smokey eyes u pet koraka?

smokey eyes tehnika

Provjerite kako u nekoliko jednostavnih koraka napraviti savršeni smokey eyes za večernje, ali i dnevne prilike. Ovaj trend koji nikada ne umire u trenu može transformirati vaš izgled, naglasiti oči, ali i promijeniti njihov oblik.

Ključ za savršeni smokey eyes je pravilno miješanje boja.

Želite li biti sigurni da ste odabrali besprijekornu kombinaciju izaberite svijetle bazne nijanse u kombinaciji s bogatim tamnim bojama, primjerice, pomiješajte nježnu zlatu i duboku ljubičastu, boju šampanjca i svjetlo plavu te boju breskve i zelenu nijansu.

Pročitajte više u tekstu » Provjerite kakav makeup odgovara vašem obliku i boji očiju!  

Pet koraka za savršeni smokey eyes

1. Temeljna boja

Želite li osigurati postojanost smokey eyesa tijekom cijeloga dana, prije nanošenja upotrijebite bazno sjenilo odnosno temeljnu boju. U tu svrhu može poslužiti i puder u prahu – nanesite ga u debljem sloju na donji dio kapka te ispod oka i pričekajte nekoliko trenutaka prije drugog koraka.

2. Olovka za oči

Uobičajeno je tipična crna, smeđa ili siva, no možete pokušati i s ljubičastom, plavom ili tamno zelenom. Obrubite oko tako da linija bude deblja u sredini oka, a ukoliko imate izrazito male oči, učinite to samo s vanjske strane očiju.

3. Sjenilo za oči

Svjetlije sjenilo nanesite na unutrašnjost i početak oka, a tamnije preko olovke za oči te na pregib kapka. Razmažite olovku za oči tamnijom nijansom sjenila na vanjskom kutu oka, tako da se ona stopi s njime, a prijelazi postanu nevidljivi.

4. Maskara za oči

Završite postupak nanošenjem nekoliko slojeva maskare za oči, kako bi vaše trepavice izgledale guste i tamne. Ukoliko imate izrazito male trepavice, upotrijebite uvijač, a za posebne prilike možete se poslužiti i umjetnim trepavicama.

5. Sjajilo ili ruž za usne

Osnovno pravilo kod makeup-a je istaknuti oči ili usne, nikad oboje. U slučaju smokey eyesa oči su u prvom planu, stoga biste se trebali odlučiti za neutralna sjajila ili ruževe za usne, poput nježnoružičastih nijansi.

U videu poslušajte savjete poznate blogerice Martine Medur za savršeni smokey eyes:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.90 / 5   10

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: smokey eyes, kako napraviti smokey eyes, smokey eyes za smeđe oči, smokey eyes za zelene oči, smokey eyes koraci, kako napraviti smokey eyes na smeđim očima, smokey eyes korak po korak, smokey eyes za plave oči, smokey eye, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu