Čokolada za mršavljenje – istina ili mit?

Čokolada za mršavljenje – istina ili mit?
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Prema najnovijim istraživanjima čokolada, koju smo obično izbjegavali ako imamo koji kilogram viška, u dopuštenim količinama ne utječe na povećanje tjelesne težine. Štoviše, crna čokolada sa 60% kakaovca u količini nižoj od 50 grama dnevno, može doprinijeti smanjenju tjelesne težine.

Naime, kakaovac je iznimno učinkovit antioksidans koji pomaže tijelu u čišćenju od toksina, a uz to potiče dobro raspoloženje te sprječava osjećaj depresije, koji doprinosi prejedanju. Osim toga, tamna čokolada ima nizak glikemijski indeks, što znači da se sporo razlaže u tijelu i uzrokuje osjećaj sitosti.

Istraživanja o čokoladi

Provedeno je nekoliko istraživanja koji povezuju tamnu čokoladu s mršavljenjem. U jednom od njih, ispitanicima je ograničen unos kalorija na između 1500 i 1800 dnevno, pri čemu je polovica ispitanika konzumirala tamnu čokoladu (do 180 kalorija). Nakon četiri tjedna, svi su ispitanici prosječno izgubili pet kilograma, neovisno o skupini kojoj su pripadali.

Također, studija BBC-a provedena u Americi pokazuje kako su osobe koje konzumiraju čokoladu nekoliko puta tjedno u prosjeku mršavije od onih koji ju konzumiraju povremeno. Ipak, čini se kako je pritom najbitnije redovito konzumiranje male količine čokolade.

Ostale studije ukazuju na to da je tamna čokolada dobra za srce, pomaže kod reguliranja krvnog tlaka i osjetljivosti na inzulin te kod smanjenja kolesterola.

Ipak, tamna čokolada osim kakaovca sadrži i masnoće i šećere, pa ju je potrebno konzumirati u ograničenim količinama, do 50 grama dnevno.

NAJČITANIJI TEKST DANAS:
Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:  
Green Coffe, L-carnitine
Green Coffe, L-carnitine

Formula za brzo i zdravo mršavljenje.

199 kn    159 kn

Sci-Muscle Lipofenom
Sci-Muscle Lipofenom

Najnapredniji proizvod za gubitak masnoće!

280 kn

Saznajte više o - čokolada (14) - mršavljenje (161)

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

0 / 5 (0 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni

Drugi upravo čitaju:

Pojmovi uz članak: čokolada za mršavljenje, slimmies iskustva, crna cokolada za mrsavljenje, crna cokolada mrsavljenje, slim cokoladice, slim cokoladice za mrsavljenje, slims čokoladice, slimmies forum, slims cokoladice za mrsavljenje,