Krema za uklanjanje pigmentacija

Pigmentacija najčešće nastaje kao posljedica izlaganja suncu, što potiče nastajanje pigmenata. Neke se pigmentne stanice unište, pa zato druge pigmentne stanice pojačano stvaraju pigment koji štiti od sunca. Najčešće zahvaćaju mjesta koja su najviše izložene suncu kao što su lice, dekolte, ramena i šake.

Pigmentacija kože također je i jedan od znakova prijevremenog starenja kože. Zapravo, najnovija istraživanja govore kako nisu bore te koje ukazuju starost, nego baš pigmentacija, pogotovo neujednačen ten s primjesama pigmentacije.

Osim pigmentacija koje su nastale zbog utjecaja sunca ili starenja, pigmentacija može nastati kao posljedica upale ili ozljede, kada se krv koja je dosjela u tkivo do kraja ne razgradi.

Posljedično nastajanje modrica koje se ne moraju uvijek u cijelosti povući, jer zaostaje pigment koji daje smećkastu boju. U tom slučaju, preporučuje se da se kod modrica koriste kreme na bazi heparina, kako bi uklonila krv i ubrzala njena razgradnja.

Kod upalnih bolesti treba što prije započeti s protuupalno terapijom, kako ne bi nastala pigmentacija kao posljedice upale.

Što je Melasma?

Melasma je kožni poremećaj koji je poznat i pod nazivom „trudnička maska“ te je često podsjetnik na trudnoću. Često se razvija kod žena u trudnoći ili neposredno nakon poroda te žena koje uzimaju kontracepciju ili nadomjesnu hormonalnu terapiju.

Postoje tri tipa melasme: površinska, duboka i kombinirani oblik. Za određivanje oblika melasme koristi se Wood lampa. Kod površinskog oblika pigment se nalazi samo u prvom sloju kože, a osvjetljivanjem Wood lampom pigment se jače ističe. Kod dubokog oblika pigment se nalazi u srednjem sloju kože.

Osvjetljivanjem nema nikakvih promjena jer se pigment vidi jednako kao i bez lampe. Kod kombiniranog oblika melasme pigment se nalazi u oba sloja kože. Melasma na čelu ima posebne karakteristike, a to je da nakon uklanjanja pigmentacije zaostaju krvne žile koje daju smeđu boju te se moraju posebno ukloniti.

Melasma

Kako ukloniti pigmentaciju i melasmu?

Postoje brojne kreme, ali većinom slabo djelotvorne uz česte iritacije. Dr. Kaliterna je osmislio 3 različite kreme protiv pigmentacija koje su potpuno jedinstvene po svom sastavu i djelovanju te nema neželjenih nuspojava osim manje iritacije.

Melasma je vrlo često podsjetnik na trudnoću i puno žena izluđuje jer nema efikasnog sredstva za uklanjanje osim lasera. Nažalost, melasma se lakše uklanja nego što je se može spriječiti da se ponovno vrati.

Postojeće 2 kreme dr. Kaliterne dosta pomažu protiv melasme, no nedavno je razvio jedinstvenu kremu u svijetu protiv pigmentacija. Nakon tretmana melasme savjetuje se kloniti sunca, najvažnije je nositi puder i preventivno kreme koje sprječavaju razvoj pigmentacija. Najnovija krema dr. Kaliterne daje izrazito velike nade u smislu uklanjanja i prevencije melasme.

Uskoro idu početni pokusi te ćemo vrlo brzo pričati o rezultatima.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.25 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu