Koja su osnovna pravila svake dijete?

Kada želimo smršaviti i podvrgnuti se nekoj od dijeta za koju mislimo da je za nas najbolja, često nakon nekoliko dana osjećamo stres. Razlog tome leži u nekoliko čimbenika, koje često zanemarujemo, a ključni su za održavanje naše dijete.

Nemojte brojati kalorije

Konstantno brojanje kalorija može nas izbaciti iz takta već nakon nekoliko dana. Naravno, trebamo se držati nekog adekvatnog unosa kalorija, no ako smo pod pritiskom, a uz to ograničavamo unos kalorija, samo ćemo usporiti mršavljenje.

Brojanje kalorija dovodi nas do stresa, a time se stimulira produkcija kortizola, koji utječe na tjelesnu težinu.

Jedite raznovrsno

Ako danima jedete samo salate, dijeta neće dugo potrajati. Dapače, ako ste počeli prakticirati dijetu koja preporučuje samo salate, već ste na lošem putu. Sve dok jedete raznovrsno, u malim količinama, nema brige za vašu liniju. Ako uz to dodate i tjelesnu aktivnost, dobit ćete pobjedničku kombinaciju.

Uravnotežena prehrana treba biti bogata voćem i povrćem, proteinima te zdravim mastima i ugljikohidratima.

Zdrava prehrana

Ne preskačite obroke

Preporučljivo je kroz dan unijeti tri glavna obroka i dva međuobroka. Preskakanje obroka vrlo lako može dovesti do noćnog prejedanja, koje je jako loše za našu liniju.

Jedite u malim količinama kroz dan, kako biste izbjegli prejedanje kasno uvečer.

Pripremajte hranu kod kuće

Dobra organizacija ključna je za postizanje cilja. Za vikend napravite plan za cijeli tjedan i kupite namirnice. Ako ste zaposleni, hranu pripremajte dan prije, kako biste izbjegli kupovanje gotove hrane.

Gotova hrana često nije tako dijetna kao što je predstavljena, a kada pripremamo hranu kod kuće, ipak smo sigurni da je ono što jedemo dobro za nas.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o zdravoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu