Iskorak – odlična vježba za čvrste noge i stražnjicu

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Iskoraci razvijaju snagu i izdržljivost donjeg dijela tijela, ali za njihovo izvođenje je potreba dobra ravnoteža, fleksibilnost i koordinacija. Ova vježba će oblikovati vaše noge i stražnjicu, ali ako ste početnik krenite s jednostavnijim varijantama iskoraka. Iako izgleda prilično jednostavno, riječ je o iznimno kompleksnoj vježbi koja aktivira sve mišiće nogu.

Svatko ima drugačiju koncepciju iskoraka, ali svi se slažu u jednom – oni su vježba od koje ćete definitivno osjetiti stezanje svih mišića nogu.

Kako funkcioniraju?

Izvodeći iskorak, svi zglobovi u nogama su aktivirani – gležnjevi, koljena i kukovi. Razmak između nogu zapravo određuje koji mišići rade.

Tako stavljanje velike udaljenosti između stopala pomaže aktivirati stražnjicu, dok manji razmak između stopala jača kvadricepse.

Pravilan način izvođenja iskoraka

Stanite uspravno i postavite stopala u širinu ramena. Zakoračite naprijed i spustite se dok se koljeno prednje noge ne spusti do kuta od 90 stupnjeva, zadržavajući težinu tijela na stražnjoj nozi.

Iskorak

Pročitajte nastavak ovog teksta i pogledajte neke od varijacija ove odlične vježbe ovdje.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

5 / 5 (1 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: vjezba iskorak, vježbe iskorak, iskoraci, iskorak vjezbe, pravilni iskoraci, vijezba iskorak zato je, vjezbe za cvrste noge i straznjicu,