Najčešće greške koje rade žene prilikom vježbanja

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Redovito vježbate, ali ne vidite nikakve rezultate. Možda činite greške prilikom vježbanja koje usporavaju vaš napredak. U nastavku pročitajte neke od najčešćih grešaka.

Previše kardio vježbi

Jedna od najčešćih grešaka je previše kardio treninga. Ako uvijek trčite na istim tempom, nećete puno utjecati na izgled tijela. Kardio trening je iznimno poželjan u svakom planu vježbanja, ali uvijek ista vježba i tempo će imati kontraefekt.

Treneri preporučuju intervalni trening koji će ubrzati vaš metabolizam. Dakle, sljedeći put kad budete trčali napravite intervale u intenzitetu, odnosno par minuta hodajte, pa par minuta umjerenim tempom trčite i zatim jednu minutu sprintajte. Ponovite takav ritam nekoliko puta.

Izbjegavate utege

Mnoge žene odbijaju trening snage jer misle da će postati nabildane, ali ovo je velika zabluda. Korištenje opterećenja u treningu će vam pomoći brže oblikovati i tonirati tijelo.

Dodavanjem samo malo mišićne mase na tijelo, sagorijevat ćete više kalorija cijelo vrijeme, ne samo tijekom treninga.

Dizanje utega

Vježbanje na prazan želudac

Veliki broj ljudi smatra da je dobra ideja vježbati na prazan želudac. To je potpuno krivo! Uzaludno je trenirati bez izvora energije. Pokušajte pojesti barem neko voće, šaku badema ili nešto slično prije sljedećeg odlaska u teretanu. I naravno, uvijek nosite bocu vode sa sobom.

Nepravilna izvedba vježbi

Potencijalno opasna greška je nepravilna forma izvođenja vježbi. Ovo ne samo da će spriječiti vaš napredak, nego može dovesti i do ozljeda. Gotovo svaka teretana nudi prvi besplatni probni sat, stoga ga iskoristite za demonstraciju vježbi.

Također, ako izvodite neke fizički zahtjevne vježbe, stanite ispred ogledala i pažljivo pratite pokrete.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

5 / 5 (1 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni