Kako spriječiti bolove i grčeve u mišićima tijekom vježbanja?

Bol u mišićima nakon vježbanja

Nedostatak magnezija u organizmu uzrokuje bolove u mišićima, zato je prirodan magnezij iz Mg Mivele logičan izbor uz vježbanje

Srce je najvažniji mišić u našem tijelu, koji neprestano radi. Iz tog razloga trebamo mu osigurati sve preduvjete za nesmetan rad. Jedan od preduvjeta je kretanje, odnosno vježbanje, a drugi je dovoljna količina magnezija s obzirom da je magnezij na najboljem putu da postane najznačajniji mineral našeg vremena. Naime, posljednja otkrića pokazuju da je on i ključni mineral koji može spasiti srce od zatajenja i spriječiti bolesti srca.

Bilo da ste sportaš ili rekreativac susreli ste se s bolovima u mišićima, možda čak i grčevima. Najvjerojatnije je uzrok tome bio nedostatak magnezija. Zašto je tomu tako? Gotovo svaka stanica u našem organizmu treba magnezij kako bi proizvodila energiju.

Magnezij sudjeluje i u radu preko 300 enzima, koji prenose poruke živcima koji pak utječu na mišićnu kontrakciju i relaksaciju.

Sve navedeno ukazuje na iznimnu važnost magnezija kod vježbanja svih mišića, pa tako i srca kao najvažnijeg mišića.

Litra Mg Mivele sadrži čak 343 mg ovog esencijalnog minerala i time gotovo osigurava preporučeni dnevni unos magnezija. Pored toga, ono što je važno istaknuti je činjenica kako Mg Mivela za razliku od nekih drugih voda bogatih magnezijem, ne sadrži veliku količinu sulfata i ne uzrokuje neželjene laksativne posljedice na probavu.

Magnezij je mineral kojeg najčešće susrećemo u suplementaciji, odnosno postoje brojni dodaci prehrani koji sadrže magnezij. No, važno je napomenuti kako nije svaki izvor magnezija isti. I najbolje ga je u tijelo unijeti hranom i vodom – namirnicama koje su prirodno bogate magnezijem te se Mg Mivela u nutritivnom smislu nameće kao izvrstan izvor magnezija iz prirode.

Magnezij tijekom vježbanja - Mg Mivela

Kada se konzumira magnezij koji je prirodno sadržan u mineralnoj vodi, on je tijelu na raspolaganju u svom prirodnom mediju. Drugim riječima, prirodni magnezij u Mg Miveli u topivom je obliku kojeg organizam iz tankog crijeva lako apsorbira u krvotok, ne izazivajući laksativni učinak na probavu.

S druge strane, prilikom konzumiranja magnezija iz dodataka prehrani (suplemenata), tijelo konzumira veliku koncentraciju magnezija odjednom, razina njegove apsorpcije varira, a ponekad se javljaju i neželjeni popratni učinci poput želučanih tegoba i mučnine. Dok Mg Mivela ima osvježavajući, lagani okus te doprinosi preporučenom dnevnom unosu vode opskrbljujući organizam istovremeno esencijalnim magnezijem.

Posebnost Mg Mivele je i ta, što jedina na tržištu prirodnih mineralnih voda dolazi u dvije verzije – gaziranoj i blago gaziranoj. Kako biste spriječili bolove u mišićima ili čak njihovo grčenje ne zaboravite na vježbanje ponijeti svoju bočicu Mg Mivele!

Ocjenite članak

4 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako spriječiti bolove i grčeve u mišićima tijekom vježbanja?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.