Kako napraviti savršeni smokey eyes u pet koraka?

smokey eyes tehnika

Provjerite kako u nekoliko jednostavnih koraka napraviti savršeni smokey eyes za večernje, ali i dnevne prilike. Ovaj trend koji nikada ne umire u trenu može transformirati vaš izgled, naglasiti oči, ali i promijeniti njihov oblik.

Ključ za savršeni smokey eyes je pravilno miješanje boja.

Želite li biti sigurni da ste odabrali besprijekornu kombinaciju izaberite svijetle bazne nijanse u kombinaciji s bogatim tamnim bojama, primjerice, pomiješajte nježnu zlatu i duboku ljubičastu, boju šampanjca i svjetlo plavu te boju breskve i zelenu nijansu.

Pročitajte više u tekstu » Provjerite kakav makeup odgovara vašem obliku i boji očiju!  

Pet koraka za savršeni smokey eyes

1. Temeljna boja

Želite li osigurati postojanost smokey eyesa tijekom cijeloga dana, prije nanošenja upotrijebite bazno sjenilo odnosno temeljnu boju. U tu svrhu može poslužiti i puder u prahu – nanesite ga u debljem sloju na donji dio kapka te ispod oka i pričekajte nekoliko trenutaka prije drugog koraka.

2. Olovka za oči

Uobičajeno je tipična crna, smeđa ili siva, no možete pokušati i s ljubičastom, plavom ili tamno zelenom. Obrubite oko tako da linija bude deblja u sredini oka, a ukoliko imate izrazito male oči, učinite to samo s vanjske strane očiju.

3. Sjenilo za oči

Svjetlije sjenilo nanesite na unutrašnjost i početak oka, a tamnije preko olovke za oči te na pregib kapka. Razmažite olovku za oči tamnijom nijansom sjenila na vanjskom kutu oka, tako da se ona stopi s njime, a prijelazi postanu nevidljivi.

4. Maskara za oči

Završite postupak nanošenjem nekoliko slojeva maskare za oči, kako bi vaše trepavice izgledale guste i tamne. Ukoliko imate izrazito male trepavice, upotrijebite uvijač, a za posebne prilike možete se poslužiti i umjetnim trepavicama.

5. Sjajilo ili ruž za usne

Osnovno pravilo kod makeup-a je istaknuti oči ili usne, nikad oboje. U slučaju smokey eyesa oči su u prvom planu, stoga biste se trebali odlučiti za neutralna sjajila ili ruževe za usne, poput nježnoružičastih nijansi.

U videu poslušajte savjete poznate blogerice Martine Medur za savršeni smokey eyes:

Ocjenite članak

3.50 / 5   6

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako napraviti savršeni smokey eyes u pet koraka?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.