Kokosovo ulje za zdravu i lijepu kosu

kokosovo-ulje
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Kokosovo ulje može poslužiti kao lijek za gotovo svaku bolest vlasišta i kose, a koristi se kao kozmetički tretman već stoljećima. Osim što pozitivno djeluje na kosu i kožu, kokosovo ulje također može imati neke zdravstvene prednosti kao što su snižavanje kolesterola, gubitak težine, jačanje imuniteta i liječenje infekcija.

Djeluje antioksidativno, a također posjeduje antivirusna, antifungalna i antibakterijska svojstva. Kokosovo ulje se može konzumirati izravno, u hrani ili izravno na kožu i kosu kao kozmetički tretman.

Također je važno znati da kokosovo ulje nije za primjenu na osjetljivoj ili problematičnoj koži jer može uzrokovati pojavu akni i mitesera. U nastavku pročitajte više o prednostima kokosovog ulja za kosu.

Prednosti kokosovog ulja za kosu

Kokosovo ulje je bogato masnim kiselinama poput laurinske i linolenske kiseline, koje mogu pružiti velike prednosti za vašu kosu. Antioksidativna, antifungalna, antibakterijska i antivirusna svojstva pronađena u kokosovom ulju, čine ga savršenim za zdravlje kose i vlasišta.

Kokosovo ulje također ima vrlo visoke količine triglicerida koji je glavni sastojak za održavanje zdravlja kose. Antimikrobna svojstva, pronađena u kokosovom ulju su odličan tretman za različite infekcije vlasišta. Učinkovit je tretman i za uši jer ubija jaja i odrasle uši koje napadaju kosu i vlasište.

Kokosovo ulje može poslužiti za liječenje prhuti, a redovita uporaba u kombinaciji s ricinusovim uljem može pomoći i u liječenju ćelavosti i opadanja kose.

Kako koristiti kokosovo ulje za kosu?

Danas se šamponi koriste na dnevnoj bazi, no nakon nekog vremena, formule i sastojci u tim proizvodima mogu učiniti našu kosu tankom, krhkom, a ona čak može i početi opadati. Potražite kokosovo djevičansko ulje koje će sadržavati sve potrebne sastojke za zdravlje kose.

U natuknicama su neke od koristi kokosovog ulja:

  • Kokosovo ulje za kosuDodajte kokosovo ulje u svoju dnevnu njegu kose. Vaša kosa će biti sjajna i puna volumena, a zdravlje vaše kose će se poboljšati.
  • Proteini i hranjive tvari u kokosovom ulju su djelotvorni u poticanju rasta kose. Redovito nanosite kokosovo ulje na tjeme i čitavu kosu, a za bolje rezultate ga možete ostaviti da djeluje i preko noći ili nekoliko sati. Isperite kosu blagim šamponom, no isperite ju dobro kako nebi ostala masna.
  • Kokosovo ulje može poslužiti za vraćanje normalne razine vlage suhoj kosi.
  • Zagrijte malo kokosovog ulja na laganoj vatri nekoliko minuta, ali pobrinite se da nije previše vruće. Umasirajte ulje u vlasište i ostavite da djeluje neko vrijeme te isperite blagim šamponom protiv peruti. Kokosovo ulje će spriječiti nastajanje nove i taloženje stare peruti na vlasištu.
  • Kokosovo ulje njeguje oštećenu kosu i čuva ju od toplinskih i kemijskih oštećenja. Sadrži proteine koji u potpunosti hrane kosu i nadopunjavaju je izgubljenim svojstvima, potrebnim za zdravlje kose.

Pripazite i na odgovarajuću primjenu kokosovog ulja jer ukoliko ste nanijeli previše, vaša kosa se može pretjerano zamastiti.

Ako planirate koristiti kokosovo ulje za kosu, budite sigurni da ste kupili kvalitetno kokosovo ulje (ekstra djevičansko i hladno tiješteno) kako bi uvidjeli odgovarajuće i željene rezultate. Kvalitetno kokosovo ulje možete kupiti u biljnim ljekarnama, specijaliziranim trgovinama zdrave hrane, kao i u našem Web Shopu.

Kokosovo ulje ima i razne druge prednosti, doznajte više o njima u ovim tekstovima:

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:  

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

3.65 / 5   48
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Pojmovi uz članak: kokosovo ulje za kosu, kokosovo ulje kosa, kako koristiti kokosovo ulje za kosu, Kokosovo Ulje I Kosa, kokosovo ulje za rast kose, kokos ulje za kosu, Kokos za kosu, jokosovo ulje, ulje od kokosa za kosu, kokosov maslac za kosu iskustva,