Konturiranje lica – vodič za početnike

konturiranje
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Konturiranje lica, koje je danas sve popularnije, žene diljem svijeta žele primjenjivati ne bi li savršeno osjenčale lica baš kao Kim Kardashian ili Jennifer Lopez.

Ova metoda šminkanja naizgled djeluje vrlo komplicirano i sigurno mislite kako će vam oduzeti puno vremena, no istina je da konturiranje lica oduzima samo desetak minuta vremena dnevno. Provjereno! 🙂

Cilj većine žena, pa tako i jedne od popularnih konturacija koju smo izdvojili za vas jest naglašavanje prirodnih crta lica, koje je vrlo važno suptilno iscrtati.

Ovom metodom ćemo vizualno stanjiti nos i naglasiti jagodice što je posebno značajno za žene koje nemaju naglašene crte lica, ali i za one koje ih žele dodatno naglasiti.

Koji proizvodi su potrebni za konturiranje lica?

Prije nego počnete primjenjivati ovu metodu šminkanja, vrlo je bitno da odaberete proizvode za šminkanje namijenjene vašem tipu lica.

Za konturiranje lica preporučujemo tekuće proizvode, odnosno tekuće pudere i korektore, a rumenilo koje nanosimo na kraju neka bude u kamenu.

Puder u boji kože

Za početak je najbitnije da odaberete puder namijenjen vašem tipu kože. Ako imate suhu kožu, odaberite puder na bazi ulja, odnosno malo masniji puder, a ako je koža već masna, odaberite mat pudere koji neće dodatno zamastiti vašu kožu.

Vrlo je bitno i da izaberete nijansu pudera prilagođenu boji vaše kože, a da izbjegnete crvene i narančaste tonove.

Svijetli korektor

Sljedeći proizvod koji će vam biti potreban jest korektor, odnosno highlighter koji se nanosi na područja lica koje želimo dodatno posvijetliti.

Za razliku od pudera koji nanosimo prethodno, korektor mora biti 2 do 3 nijanse svjetliji od vaše kože.

Tamniji puder

Sljedeći proizvod je tamniji puder, odnosno puder 2 do 3 nijanse tamniji od vaše kože, kojeg nanosimo prvenstveno kako bi naglasili jagodice.

Rumenilo

Rumenilo kao završni dio svakog šminkanja izaberite u nježnim crvenim, smeđim ili rozim tonovima.

Nježne crvene i smeđe tonove preporučujemo ženama tamnije puti i kose, dok bi roze tonove trebale koristiti žene svjetlije puti i kose.

Make up spužvica i kist

Kistovi za nanošenje šminke su vrlo bitan dio konturiranja lica. Prvo što će vam trebati jest make up spužvica za nanošenje pudera koja je od velike važnosti za konturiranje jer savršeno razmazuje puder, pa će tako i vaše konturacije biti suptilne.

Upravo je ova spužvica sve što vam treba, odnosno ono najbitnije kod konturiranja lica, a onima znatiželjnima preporučujemo i korištenje kistova.

Kod kupovine kistova uvijek pripazite da je dlaka kista nježna i zaobljena, svakako izbjegavajte krute kistove. Jedan manji kist vam može poslužiti za razmazivanje tamnijeg pudera, a drugi koristite za rumenilo koje ćete staviti pred sam kraj šminkanja.

Kako konturirati lice?

Nanesite puder u boji vaše kože na lice te dobro umasirajte make up spužvicom ili rukama. Zatim nanesite svijetli korektor na područja ispod očiju, ispod jagodica, po sredini nosa, a zatim sve do čela te na bradu.

Nakon što ste nanijeli svijetli korektor, posegnite za tamnijim puderom te ga nanesite na jagodice, s obje strane nosa odmah pored svijetlog korektora te na liniju odmah ispod rasta kose.

Kada nanesete sve proizvode vaše konturacije bi trebale izgledati kao i ove na slici. Jednostavno, zar ne? 🙂

konturiranje-lica

Nakon što ste uspješno konturirali lice make up spužvicom lagano umasirajte korektor i puder kako bi se stopili s vašim licem.

Za svijetli korektor svakako koristite make up spužvicu kako bi s područjem oko očiju postupali nježno, a za tamniji puder koristite manji zaobljeni kist ili drugu make up spužvicu.

Za kraj, nanesite rumenilo prilagođeno vašem tipu kože na jagodice.

Konturiranje lica će svakako istaknuti vaše crte lica, a posebno jagodične kosti koje će dati vašem licu sasvim novu dimenziju. Isprobajte ovu metodu konturiranja lica i pokažite se u svom najboljem izdanju.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Saznajte više o - šminka

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

3.28 / 5 (18 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: konturiranje lica, kontura lica, konturiranje, konture lica, kako konturirati lice, šminkanje lica, proizvodi za konturiranje lica, konture lica make up, konturiranje lica za pocetnike, kako napraviti konture lica,