Najučinkovitije rješenje za sigurno uklanjanje uraslih dlaka

urasle dlacice
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Urasle dlake su vrlo čest estetski problem kod žena. Ne zna se točno uzrok uraslih dlaka, ali češće se događaju kod jačih dlaka i nakon depilacije vrućim voskom. Problem je što dlaka ne može proći kroz kožu zbog krivo položenog kuta dlake koji nije pod 90 stupnjeva nego je manji.

Posljedično, dlaka se vraća nazad pri čemu nastaje urastanje dlake. Nažalost, kreme i antibiotici ne pomažu, no tu je laserska epilacija koja rješava problem.

Pogledajte video o tretmanu laserske epilacije:

Laserska epilacija

Jedini način rješavanja problema jest trajno uklanjanje dlake laserom. Obično treba oko 2 do 4 tretmana laserske epilacije, što može varirati. Najgore što možete učiniti je uraslu dlaku dirati, pogotovo čupati sa pincetom.

Posljedično nastaju ožiljci, rane i pigmentacije. Urasle dlake znaju biti jako neugodne, bolne i praćene svrbežom te pečenjem. Često ostaju promjene na nogama u obliku madeža takozvani dermatofibromi koji znatno narušavaju estetski izgled nogu.

Bitno je započeti s tretmanom kod uraslih dlaka što ranije jer jedna urasla dlaka znači da će vrlo brzo i često i druge urastati, stoga nemojte gubiti vrijeme.

Koji laser koristimo i kako djeluje?

Laser za epilaciju koji koristimo u Poliklinici Poliderma ne uklanja ožiljke i pigmentacije, ali ih ublažava. Losion Body repair je također velika pomoć kod uraslih dlaka sa pigmentacijama i ožiljcima jer ih ublažava. Većinom nakon 1 do 2 tretmana dlake sve manju urastaju.

Pogledajte rezultate tretmana uklanjanja uraslih dlaka:

Savjeti kod uklanjanja uraslih dlaka

Savjetuje se raditi epilaciju uz nanošenje Body repair losiona. Najbitnije je dlake ne dirati te kod prvog znaka urastanja javiti se dermatologu da je laserskom epilacijom tretira. Ukoliko poduzete mjere ne pomažu kod uklanjanja pigmentacija i ožiljaka savjetuju se frakcijski laseri.

Nema loše situacije jer se uvijek može pomoći, samo je pitanje discipline i dobre volje. Jedino je ključno ne dirati urasle dlake i što ranije otići na tretman epilacije laserom. Na taj način urasle dlake postaju stvar prošlosti.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

0 / 5 (0 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: leblebija brasno, fleke na kozi od uraslih dlaka, kako izgleda urasla dlaka, kokosovo ulje i urasle dlake, krema za ožiljke od uraslih dlaka, ožiljci od uraslih dlaka,