Ulje makadamije za njegu suhe i ispucale kose

ulje makadamije

Ukoliko imate problema sa suhom i beživotnom kosom, kojoj nedostaje sjaja i teško ju je oblikovati ili jednostavno imate gustu kosu s kojom ne možete izaći na kraj, vjerojatno ste do sada isprobali razne kozmetičke proizvode koji obećavaju glatku i sjajnu kosu.

Premda neki od njih daju izvrsne rezultate (kada je u pitanju efekt sjajne kose), pri izboru bi svakako trebali pripaziti da takvi proizvodi ujedno hrane i štite ispucalu kosu, umjesto da ju dodatno isušuju.

Ukoliko želite biti sigurni da vašoj kosi pružate prirodan i zdrav tretman, uz koji će ona blistati, a suhi i ispucali vrhovi će biti stvar prošlosti, preporučujemo vam da se odlučite za jedno od njegujućih i hranjivih ulja za kosu.

Jedno od najboljih prirodnih rješenja pritom je ulje makadamije, koje je pogodno za sve tipove kose, a za bolje rezultate možete ga koristiti i u kombinaciji s arganovim uljem.

Primjena ulja i učinci

Ulje makadamije se gotovo trenutno upija, ne masti kosu i pogodno je za svakodnevnu upotrebu. Možete ga pronaći u količini od 10 do 200 mililitara, a s obzirom da je vrlo gusto i najmanja količina će potrajati dugo vremena (cijena za 10 ml je otprilike 35 kuna).

Ulje možete nanijeti na suhu kosu, ali osobito se preporučuje nanošenje prije feniranja ili peglanja kose, s obzirom da ju ono štiti od isušivanja, a samo vrijeme sušenja smanjuje za gotovo 50% vremena.

Osim toga, ovo ulje sadrži i prirodnu UV zaštitu, koja kosu štiti od štetnog utjecaja sunčevog zračenja te tako produžuje trajanje boje za kosu. Ulje makadamije štiti kosu i od pucanja, pa će ona s vremenom biti sve čvršća i ljepša.

Nakon primjene, možete očekivati trenutno sjajnu i nahranjenu kosu, koja će izgledati zdravo i svilenkasto. Uz to, kosa će zadržati predivan oblik čak i pri vlažnom vremenu, a frizura će biti postojana.

Ulje makadamije možete kupiti u biljnim ljekarnama, frizerskim salonima ili ga naručiti preko interneta. Ukoliko ste ga već isprobali, u komentarima možete napisati vaše mišljenje i jeste li zadovoljni njime.

Ocjenite članak

3.71 / 5   21

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Ulje makadamije za njegu suhe i ispucale kose

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Ja koristim to ulje nekih mesec dana i kosa mi se oporavila na njega,naime tanka je i lako puca na krajevima,te nikada nije bila u potpnosti lepa i zdrava,sve dok nisam počela da koristim ovo ulje. Sada je meka,sjajna i zdrava(naravno,ošišala sam je pre početka tretmana ,jer ispucale krajeve spašavaju samo makaze) i raste lepo,a da ne puca.!