Napravite sami prirodni losion za njegu kože od samo 3 sastojka

prirodni-losion-za-tijelo
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ukoliko na kozmetičkom preparatu kojeg koristite za njegu kože piše da je “prirodan” to ne mora nužno značiti da ne sadrži “sumnjive” supstance poput parabena ili natrijum-lauril-sulfata, da je u potpunosti biljnog sastava i da ne sadrži alhohol, već može samo značiti da je u njegovom sastavu ekstrakt neke biljke!

Ukoliko vodite računa o tome da je kozmetika koju koristite prirodna, bilo bi korisno da pročitate tekst: “Je li kozmetika koju koristite zaista prirodna?”.

Prirodni sapuni, hladno prešana biljna ulja i biljni maslaci idealni su sastojci za dubinsku njegu kože, koji neće uzrokovati iritacije na koži, te moguće neželjene posljedice po zdravlje.

Kako napraviti prirodni losion za kožu?

Od ovih sastojaka možete i sami kreirati svoj preparat za njegu kože, koji će biti 100% prirodan, divno mirisati i dubinski nahraniti i hidratizirati kožu.

Donosimo vam upute kako da napravite losion za njegu kože od samo tri potpuno prirodna (i jestiva) sastojka. Kokosovo ulje i shea maslac dubinski hidratiziraju kožu, sprječavaju oštećenja na koži izazvana sunčevim zračenjem, usporavaju nastanak bora, te umiruju iritacije na koži.

Shea maslac štiti kožu od djelovanja sunčevih zraka, pomaže u zacjeljivanju ožiljaka i pomaže koži da zadrži elastičnost.

Za više informacija kako ovi sastojci podmlađuju kožu i pomažu joj da ostane hidratizirana i lijepa, pročitajte u tekstovima:

Potrebni sastojci za izradu losiona

Uputstvo za pripremu

Napunite pola velike duboke posude vodom i zagrijte vodu do ključanja. U međuvremenu u blender ubacite kokosovo ulje i shea maslac.

njega-kozeKokosov maslac ubacite u manju metalnu posudicu i postavite je na površinu zagrijane vode u dubokoj posudi (želimo ga zagrijati na ovaj način kako bi zadržalo svoja hranjiva svojstva).

Kakaov maslac će se otopiti za nekoliko minuta, nakon čega ga je potrebno usuti u blender.

Zatvorite blender i umiksajte smjesu za losion dok ne postane ujednačena.

Stavite smjesu za losion u staklenku. Otvorenu staklenku pohranite u frižider preko noći.

Kada ga izvadite iz frižidera, losion će imati polučvrstu strukturu, tako da ga je potrebno prije upotrebe kratko protrljati na dlanovima, kako bi dobio tekuću strukturu losiona.

Možete ga koristiti za svakodnevnu njegu kože, lica i tijela, a budući da je 100 % prirodan, možete njime njegovati i dječju kožu. Nakon što ste napravili losion, možete ga čuvati na sobnoj temepraturi, u zatvorenoj staklenki.

Ovaj losion opija svojim mirisom kokosa i čokolade toliko da ćete ga poželjeti pojesti 🙂

Kvalitetno kokosovo ulje, shea-maslac i kakao-maslac za ovaj prirodni losion možete pronaći u našem WebShopu.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:  

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

4.75 / 5   8
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Pojmovi uz članak: domaci losion za telo, prirodna krema za telo, napravi sam losion, losion za telo, kreme za tijelo, krema za telo naprabiti, krema od kakao za lice, kokosovo ulje protiv prhuti, kako napraviti prirodni losion za tijelo, kako napraviti mlijeko za tijelo sa vazelinom,