Shea maslac – univerzalni melem za ljepotu

shea maslac

Shea maslac (poznat i pod nazivom karite maslac) je biljni maslac boje slonovače, koji se dobija iz oraha američkog shea drveta. Ovo drvo visoko je dvadeset metara, a  za zrenje prvog jestivog ploda potrebno je petnaest godina. Čak i u suhim i izuzetno toplim uvjetima (u predjelima pustinje Sahare) ovo drvo moze preživjeti dvije do tri stotine godina (možete samo zamsiliti kakva nutritivna svojstva ovo ima drvo ima)!

shea maslacShea maslac je jedinstvena kompozicija masnih kiselina, koje su izvor dubinske hidratacije za kožu. Svakoga dana, kada umivamo lice, mi osim nečistoća odstranjujemo i prirodna ulja koja koža luči, kako bi se zaštitila od vanjskih utjecaja. Shea maslac lako prodire kroz pore kože (za razliku od većine hidratantnih krema koje ostaju na površini kože, dajući joj masni odsjaj), njeguje ćelije kože dubinski i pruža joj zaštitu koju gubitkom vode i umivanjem ona gubi.

Budući da je shea maslac odlično sredstvo za hidrataciju kože, on ima vrlo dobar učinak u tretmanu ekcema. Znantveno je dokazano da su osobe koje su tretirale ekcem na koži shea maslacem brže zaliječili ovo kožno oboljenje.

Shea maslac je 100% prirodan proizvod, što ga čini: jestivim. Da, sa shea maslacem možete i kuhati! Shea maslac najčesće se koristi u kuhanju raznovrsnih jela, kao zamjena za maslac od kokosa. Konzumiranjem shea-malsaca nahranit će vašu kožu i iznutra.

Shea maslac za ljepotu

Ukoliko pravite kozmetičke preparate iz kućne radinosti, shea malsac izvrstan je sastojak koji možete dodati u ručno rađene sapune. Za razliku od drugih vrsta maslaca, masne kiseline shea malsaca su očuvane prilikom procesa pravljenja sapuna, tako da će sapun zadržati sve kvalitete shea maslaca. Ukoliko ne radite sapune iz domaće radinosti, možete razmaziti svoju kožu sapunom sa shea maslacem iz trgovine.

Shea maslac sprječava nastanak strija i umanjuje vidljivost postojećih. Posebno se preporučuje korištenje shea maslaca (i proizvoda od shea maslaca) u trudnoći, kada je najveći postotak žena pogođen nastankon strija. Shea maslac potpuno je prirodan i neće naštetiti zdravlju vaše kože, niti bebe.

Shea maslac univerzalni je “melem za ljepotu” koji možete koristiti kao balzam za usne, sredstvo za njegu kože oko očiju, kremu za lice, melem za njegu ispucale i suhe kože, sredstvo protiv nastanka strija, kremu za ruke, maslac za njegu stopala

Kozmetički preparati koji sadrže shea maslac su hranjivi, pružaju koži dubinsku hidrataciju i njegu i uvijek su dobrodošli u kozmetičkoj torbici svake žene. Shea maslac potpuno je prirodan proizvod i ne šteti zdravlju kože, tako da ga bez bojazni možete koristiti i za njegu kože beba i djece.

Saznajte više o tome kako njegovati kosu i kožu tijekom jeseni u našem vodiču

Ocjenite članak

4.80 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Shea maslac – univerzalni melem za ljepotu

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
    • Poštovana, shea maslac možete kupiti u trgovinama zdravom hranom, biljnim i običnim ljekarnama.