Odaberite makeup prema boji kose

makeup prema boji kose

Želite li odabrati savršeni makeup, nećete pogriješiti ukoliko ga uskladite s bojom vaše kose. Provjerite kakav makeup Vama odgovara!

Premda je izbor makeup-a stvar individualnog ukusa, postoje određena pravila koja vam mogu pomoći da izbjegnete pretjerane kontraste i neprirodan izgled. Pažljivo odabrane nijanse mogu upotpuniti ukupni dojam, stoga biste pri izboru makeup-a svakako trebali uzeti u obzir i boju vaše kose.

skoči na » crna kosa | smeđa kosa | crvena kosa | plava kosa

Makeup za crnu kosu

Uz crnu kosu pristaju gotovo sve nijanse, pa tako možete eksperimentirati s nježnim, ali i dramatičnim tonovima.

Smokey eyes i tonovi šljive izvrstan su izbor, a oči ili usne bi trebale uvijek biti naglašene. Kako ne biste pretjerali i postigli umjetan izgled, uz tamnije tonove na usnama koristite neutralna sjenila i obrnuto. Izbjegavajte smeđe tonove, jer oni rijetko pristaju crnkama.

Crna olovka i tuš za oči doprinijet će upečatljivom izgledu, a ukoliko se odlučite za svjetliji makeup na očima, isto možete postići i s crvenim ružem za usne, koji će vam izvrsno pristajati.

Boja rumenila svakako bi trebala biti što prirodnija, a najbolje u svijetlo rozim tonovima. Puder prilagodite boji vaše kože i izbjegavajte previše svijetle ili previše tamne nijanse. Svijetle obrve mogle bi pokvariti čak i najbolji makeup, stoga biste ih trebali definirati sjenilom ili olovkom za obrve.
[nggallery id=51 display_type=”photocrati-nextgen_pro_horizontal_filmstrip” show_playback_controls=”0″ slideshow_speed=”500″]

Makeup za smeđu kosu

Brinetama savršeno pristaju svjetliji tonovi, pa se tako u izboru sjenila za oči preporučuju bež, nježno rozi, narančasti i smeđi tonovi. Ukoliko imate male oči, nikako ne biste trebali pretjerivati s olovkom, a umjesto crne se radije odlučite za onu smeđe boje. Ukoliko su one velike i okrugle, naglasite ih tušem za oči ili na vanjske rubove kapaka nanesite crnu olovku.

Ruževi za usne trebali bi biti svjetlijih nijansi, a osobito prilikom dnevnog makeup-a. Jedina iznimka je crveni ruž za usne, koji izvrsno pristaje brinetama, a ukoliko se odlučite za njega obavezno koristite za nijansu tamniju olovku za usne.

Obrve naglasite prirodnim tonovima smeđe boje, a rumenilo uskladite s nijansom boje vaše kose. Pripazite da ono ne bude previše tamno u odnosu na boju vaše kose ili previše svijetlo, ukoliko je ona tamnosmeđa.
[nggallery id=52 display_type=”photocrati-nextgen_pro_horizontal_filmstrip” show_playback_controls=”0″ slideshow_speed=”500″]

Makeup za crvenu kosu

Crvena boja kose vrlo je intenzivna, stoga biste se trebali odlučiti za jednako tako intenzivne nijanse makeup-a.

Kako biste naglasili oči, koristite ljubičaste, zlatne, smeđe ili zelenkaste tonove, obavezno uz crnu ili smeđu maskaru. Smokey eyes u ovim nijansama izvrsno će istaknuti oči. Ukoliko naglasak želite staviti na usne, preporučujemo vam smeđe ili crvenkasto smeđe nijanse, kao i boju šljive.

Izbjegavate rumenila u rozoj boji. Ona bi trebala biti u smeđim tonovima, koji će neutralizirati crvenu boju kose. Obrve bi uvijek trebale biti za jednu nijansu tamnije od boje vaše kose, a maskaru biste trebali koristiti u svim prilikama.
[nggallery id=53 display_type=”photocrati-nextgen_pro_horizontal_filmstrip” show_playback_controls=”0″ slideshow_speed=”500″]

Makeup za plavu kosu

Ukoliko imate svjetliju put, izvrsno će vam pristajati prirodne i svijetle, a osobito brončane nijanse. Ipak, ukoliko imate platinasto plavu boju kose, trebali biste ih izbjegavati. Preporučuju se i ljubičasta, siva te sjenila boje pijeska, a oči možete naglasiti crnom olovkom ili tamnijim sjenilima, no ona će više odgovarati osobama tamnije puti.

Klasičan smokey eyes izvrstan je izbor, a uz njega se preporučuju sjajila u svjetlijim tonovima. Nijanse roze i crvena odličan su izbor prilikom odabira ruža za usne, a preporučuje se i korištenje bronzera, osobito u večernjim prilikama.

Ukoliko se ipak odlučite za rumenilo, izbjegavajte ona u narančastoj nijansi. Također, pripazite da vaše obrve ne budu previše naglašene. One bi trebale biti za nijansu ili dvije tamnije od boje vaše kose.
[nggallery id=54 display_type=”photocrati-nextgen_pro_horizontal_filmstrip” show_playback_controls=”0″ slideshow_speed=”500″]

Makeup za sijedu kosu

Osobama sa sijedom kosom savršeno će odgovarati sve prirodne nijanse, ali i one intenzivnije ukoliko su pomno izabrane. Preporučuju se ljubičasta, zelena i zlatna sjenila, a za posebne prilike smokey eyes u ovim tonovima. Izbjegavajte siva i bijela sjenila, ona mogu djelovati suviše blijedo, stoga se radije odlučite za beige boju ili neku intenzivniju nijansu.

Kada je riječ o izboru ruža za usne, prednost dajte crvenim nijansama, a osobito boji crvenog koralja, ili ružičastim tonovima. Narandžasta je također dobar izbor, jer djeluje pomlađujuće. Obrve naglasite prirodnim tonovima smeđe boje, a rumenilo neka bude umjereno naglašeno, u ružičastim ili zlatnim tonovima.
[nggallery id=55 display_type=”photocrati-nextgen_pro_horizontal_filmstrip” show_playback_controls=”0″ slideshow_speed=”500″]

Ocjenite članak

3 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Odaberite makeup prema boji kose

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.