Soda bikarbona za kosu

soda-bikarbona-za-kosu
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ono što možda niste znali o sodi bikarboni je to da se ona može koristiti kod pranja kose. Ona uklanja nečistoće i čisti kosu bolje od mnogih skupocjenih proizvoda na tržištu, a koristi se i za upijanje masnoća što znači da ju možete koristiti umjesto šampona za suho pranje.

Dodajte jednu žlicu sode bikarbone u svoj šampon, a zatim šamponirajte kosu dva puta i isperite. Ponovite to jednom mjesečno kako bi uklonili sve nečistoće i ostatke proizvoda s kose. Ukoliko želite sodu bikarbonu iskoristiti kao “šampon za suho pranje”, primjenite 2 žlice sode na suhu kosu, a zatim četkom ili češljem ravnomjerno rasporedite.

Soda bikarbona može poslužiti i za čišćenje vaše četke. Jednostavno otopite četku u zdjeli ispunjenoj toplom vodom i par žlica sode bikarbone, a ukoliko ju želite dezinficirati dodajte malo izbjeljivača.

Napomene

Pošto je soda bikarbona visoko alkalni proizvod, te može izazvati pucanje kose, najbolje je poslije tretmana primjeniti malo jabučnog octa. Za korištenje octa za ispiranje, razrijedite jabučni ocat u vodi te isperite poslije korištenja sode bikarbone.

Soda bikarbona za kosu

Sodu bikarbonu i jabučni ocat nije potrebno koristiti više od jednom mjesečno jer prekomjerno korištenje može dovesti do suhe i ispucale kose.

Ostale prednosti sode bikarbone

Soda bikarbona može poslužiti kao lijek za akne, a isto tako može učiniti vašu kožu mekšom. Osim što ju često koristimo u kućanstvu, soda bikarbona može poslužiti u mnogim drugim segmentima kao što su sredstva za čišćenje, njega kože i njega zubiju.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:  

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

3.86 / 5   37
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Pojmovi uz članak: soda bikarbona za kosu, soda za kosu, pranje kose sodom bikarbonom, pranje kose sodom, soda bikarbona kosa, soda bikarbona za pranje kose, suho pranje kose sodom bikarbonom, soda bikarbona za rast kose, pranje kose, ženski savjeti suho pranje kose sodom bikarbonom,