Stepenaste frizure za kratku i dugu kosu

stepenaste-frizure
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Želite li promjenu i tražite savršenu frizuru? Sa stepenasto ošišanom kosom ne možete pogriješiti. Ovaj uvijek moderna frizura pristaje gotovo svima, bez obzira na to imate li kratku, dugačku, ravnu ili kovrčavu kosu.

Osim što ju je moguće prilagoditi svakom obliku lica, još neke od prednosti stepenaste frizure su te da ova frizura sama po sebi izgleda vrlo moderno, lako ju je održavati i ne traži puno truda.

Kod stepenaste frizure naglasak je na vrhovima, stoga se pobrinite da oni budu zdravi i njegovani.

Imate li problema s neposlušnom kosom, vrhove zagladite silikonom za kosu. Kao alternativu predlažemo biljna ulja (osobito ulje argana i makadamije), koja će ne samo pomoći da vaši vrhovi izgledaju lijepo, već će ih istodobno i njegovati.

Dobro ošišana stepenasta frizura podrazumijeva ugodne prijelaze koji će dati lepršavost kosi i neće ju strogo podijeliti u slojeve. Upravo zbog toga, frizer će najčešće kod ove frizure stanjiti vaše vrhove i zbog toga ova frizura nije najbolje rješenje za osobe s izuzetno tankom kosom.

S druge strane, za osobe s gustom kosom ova je frizura apsolutno najbolji izbor, i to iz vrlo jednostavnog razloga: stepenasto šišanje oduzima težinu gustoj kosi i daje joj potrebni volumen.

Ne postoje dvije potpuno iste stepenaste frizure- i u tome je njihova čar. One su potpuno prilagodljive obliku lica i s njima je vrlo lako istaknuti prednosti (ili prikriti nedostatke).

Ako ste sada potpuno sigurni da je ova frizura stvorena za vas, pogledajte fotografije stepenastih frizura i potražite inspiraciju za vaš novi look:

Kratke stepenaste frizure:

Duge stepenaste frizure:

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Saznajte više o - frizure - kosa

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

4.53 / 5 (30 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: stepenaste frizure, kratke frizure, stepenasto sisanje, stepenasta frizura, stepenaste frizure za dugu kosu, stepenasta kosa, frizure za dugu kosu, stepenasto ošišana kosa, stepenasto šišanje duge kose, frizure stepenasto,