Top lista estetske kirurgije

estetska kirurgija
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Prema procjenama svjetskih udruga plastičnih i estetskih kirurga, u svijetu se godišnje provede 20 milijuna kirurških i nekirurških kozmetičkih zahvata.

Pedantni njemački estetski kirurzi, okupljeni u Deutsche Gesellschaft für Ästhetisch-Plastische Chirurgie (DGÄPC), objavili su rezultate ankete o popularnosti estetskih zahvata.

Povećanje grudi, sa 17,8% operacija estetske kirurgije, neprikosnoveno vodi na popisu zahvata. Ovaj postotak se odnosi na pacijente oba spola. Ako se promatraju samo operacije na ženama, popularnost mu se diže na 20,4%.

Operacija kapaka – blefaroplastika, nalazi se na drugom mjestu s 13,3%. Kod muškaraca, koji su inače u manjini (13,5% od ukupnog broja pacijenata), operacija kapaka je na prvom mjestu, s 20,6%.

Na top listi slijede zahvati usisavanja viška masnog tkiva – liposukcije, s 10,4% i zatezanja kože vrata, čela i lica – lifting, sa 6,4%.

Najčešći zahvati estetske kirurgije

Estetska kirurgija

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.
Saznajte više o - estetska kirurgija - povećanje grudi

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

5 / 5 (1 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni