Top lista estetske kirurgije

estetska kirurgija

Prema procjenama svjetskih udruga plastičnih i estetskih kirurga, u svijetu se godišnje provede 20 milijuna kirurških i nekirurških kozmetičkih zahvata.

Pedantni njemački estetski kirurzi, okupljeni u Deutsche Gesellschaft für Ästhetisch-Plastische Chirurgie (DGÄPC), objavili su rezultate ankete o popularnosti estetskih zahvata.

Povećanje grudi, sa 17,8% operacija estetske kirurgije, neprikosnoveno vodi na popisu zahvata. Ovaj postotak se odnosi na pacijente oba spola. Ako se promatraju samo operacije na ženama, popularnost mu se diže na 20,4%.

Operacija kapaka – blefaroplastika, nalazi se na drugom mjestu s 13,3%. Kod muškaraca, koji su inače u manjini (13,5% od ukupnog broja pacijenata), operacija kapaka je na prvom mjestu, s 20,6%.

Na top listi slijede zahvati usisavanja viška masnog tkiva – liposukcije, s 10,4% i zatezanja kože vrata, čela i lica – lifting, sa 6,4%.

Najčešći zahvati estetske kirurgije

Estetska kirurgija

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Top lista estetske kirurgije

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.