Astaksantin – vaš saveznik tijekom sunčanja

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ljeto je sve bliže, stoga vam moramo predstaviti ulogu astaksantina kao suplementa koji će iznutra zaštititi vašu kožu i pripremiti ju za sunčane dane.

Astaksantin je karotenoid, odnosno crveni pigment kojeg nalazimo u biljkama i nekim životinjama (škampi, losos, jastog). Biljkama je karotenoid od iznimne važnosti za zaštitu od sunčevih zraka, a najbolji izvor astaksantina je mikroalga Hematococcus pluvialis.

Fotooksidativni stres oštećuje stanične lipide, proteine i DNA, a nastali slobodni radikali uzrokuju crvenilo, ubrzano starenje kože, pa čak i rak kože. Astaksantin je iznimno snažan antioksidans te najučinkovitije uništava slobodne radikale.

Astaksantin

Ovaj karotenoid je čak 50 puta jači od beta-karotena te 14 puta od vitamina E. Astaksantin je također snažniji od vitamina C za 60 puta te od likopena i luteina za čak 1.000 puta!

Da bi se osigurala zaštita, astaksantin se uzima u razdoblju od 4-12 tjedana. U početku se uzima u dozi od 2 mg, a kasnije možete povećati dozu na 4 mg.

Osim što štiti kožu, astaksantin će pojačati stanje vašeg imuniteta, zaštiti vaše oči i srce te vas čuvati od upala.

Astaksantin možete kupiti u obliku tableta ili kapsula u ljekarnama ili trgovinama s bio prehranom. Ako ga koristite prema preporuci, nema nuspojava. Znači, pratite upute na deklaraciji ili pitajte svog liječnika za savjet. Uz čudesni astaksantin zaštitite kožu, poboljšajte svoje zdravlje te izgledajte mlađe!

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

0 / 5 (0 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: astaksantin nuspojave, astaxanthin nuspojave,