MSM prah – ljekovita svojstva i upute za korištenje

msm-prah
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Biološki aktivni sumpor pomaže našem tijelu da ostane mlado i energično. Kako starimo, zajedno sa nedostatkom esencijalnih hranjivih tvari u našoj prehrani, naše tijelo postaje ukočenije, a naša energija se naglo usporava.

MSM (Methylsulfonylmethane) je organski sumporni spoj, prirodno proizveden u ciklusu kiše. Sumpor je prisutan u mnogim namirnicama, no vrlo brzo se gubi tijekom procesa kuhanja.

Donosimo vam 7 impresivnih prednosti MSM praha.

MSM poboljšava zdravlje kože i tena

MSM prah, zajedno s vitaminom C, radi u izgradnji novog zdravog tkiva te je samim time potreban za proizvodnju kolagena. Gubitak kolagena rezultira borama i suhom i ispucalom kožom dok MSM može normalizirati stvaranje kolagena i radikalno poboljšati zdravlje kože.

MSM poboljšava fleksibilnost

Istraživanja su pokazala kako je MSM vrlo učinkovit u poboljšanju gipkosti zglobova. Osim toga, pomaže proizvesti fleksibilnu kožu i mišićno tkivo, što dovodi do povećanja ukupne fleksibilnosti.

MSM detoksicira tijelo

Jedna od najvažnijih značajki MSM praha je to da “propušta” toksine van iz tijela, dok omogućuje i radi prostor hranjivim tvarima. Ima izuzetnu sposobnost razbiti loš kalcij u tijelu koji je glavni uzrok degenerativnih bolesti.

MSM jača kosu i nokte

Kolagen i keratin su nužne tvari za proizvodnju zdrave kose i noktiju. MSM daje tijelu potrebnu snagu i tvari za proizvodnju kolagena i keratina, a rezultati se mogu vidjeti već nakon samo nekoliko tjedana dosljedne upotrebe.

MSM ubrzava zacjeljivanje

Mliječna kiselina i drugi sporedni proizvodi uzrokuju bol u tijelu. MSM povećava sposobnost tijela da eliminira otpadne proizvode, što ubrzava oporavak i oslobađa energiju.

MSM povećava energiju

Probava zahtjeva najviše energije od svih radnji u tijelu. 70-80 % energije trošimo na probavu svaki dan dok MSM povećava apsorpciju hranjivih tvari, što čini probavu lakšom i time manje energije trošimo tijekom probave.

Anti-upalna svojstva MSM-a

MSM ima snažno anti-upalno djelovanje, što omogućuje tijelu da s lakoćom ukloni nepotreban otpad iz stanica što će rezultirati smanjenjem težine.

Kako koristiti MSM?

MSM možemo kupiti u obliku kapsula ili praha. Za najbolje rezultate ipak je preporučljivo koristiti prah, koji možemo dodati u vodu ili sok. Započnite s jednom čajnom žličicom MSM-a kako bi vidjeli zaista impresivne zdravstvene rezultate.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Saznajte više o - detoksikacija - energija - keratin - kolagen - kosa - koža - probava - sumpor - vitamin C

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

4.25 / 5 (60 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: msm prah, msm prah iskustva, msm u prahu, sumpor u prahu, sumpor u prahu upotreba, msm djelovanje, msm prah uporaba, msm sumpor, msm iskustva, msm upotreba,