Što jesti kada ste prehlađeni?

prehlada

S prvim jesenskim danima, počinje i sezona prehlada. Pročitajte što morati jesti kada ste prehlađeni da biste ubrzali oporavak.

Citrusi

Ako ga počnete uzimati već na prvi znak prehlade, vitamin C će dokazano skratiti trajanje simptoma bolesti. Dakle, opskrbite se agrumima, koji sadrže puno vitamina C.

Jogurt

Jogurt, kefir i druge slične namirnice sadrže obilje probiotika, koji blagotvorno djeluju na probavu i sprječavaju želučane probleme. Ali njihove prednosti ne prestaju tu; Nedavno istraživanje pokazalo je da jogurt i slični proizvodi također pomažu smanjiti rizik od infekcija gornjih dišnih puteva.

Češnjak

Češnjak sadrži spoj nazvan alicin, koji proizvodi ključan antioksidans u borbi protiv prehlade. Najbolje da ga jedete sirovog, ali ako želite izbjeći loš zadah, možete koristiti i razne suplemente s ekstraktom češnjaka.

Lisnato povrće

Lisnato povrće spada u kategoriju najzdravijih namirnica s kojim možemo opskrbiti naša tijela. Takvo povrće obiluje hranjivim tvarima, uključujući vitamin K, A i C. Što tamnije zeleno, to bolje.Zeleno lisnato povrće

Mrkva

Mrkva i drugo narančasto povrće poput batata, sadrže visoke razine beta karotena, koji se pretvara u našem tijelu u vitamin A. Ovaj vitamin je bitan u održavanju zdravlja i borbe protiv prehlade: on pomaže našem imunološkom sustavu da ostane jak.

Sjemenke komorača i anisa

Sjemenke komorača i anisa su prirodni ekspektoransi, a također imaju i antibakterijska svojstva koja mogu pomoći kod kašlja. Komorač se može jesti sirov ili na žaru, a sjeme može u čaj.

Proteini

Piletina i puretina neće samo pomoći u izgradnji mišića, nego će također pomoći izgraditi antitijela koja se bore protiv infekcija. Dakle, zatražite dodatnu piletinu u svojoj juhi!

Saznajte više o tome kako ublažiti prehladu i gripu u našem vodiču

Saznajte više o imunitetu u sljedećim tekstovima:

Ocjenite članak

4.33 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Što jesti kada ste prehlađeni?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Vasi su clanci sazeti i veoma korisni za ljude sto smo danas skroz u zurbi.