Zdrave grickalice koje možete ponijeti na posao

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Zamijenite svoj nezdravi međuobrok s pomno odabranim zalogajem između obroka, koji ne samo da će vas zasititi nego će vam i poboljšati zdravlje i koncentraciju.

Tamna čokolada

I slatke stvari mogu biti zdrav međuobrok, ali samo ako imaju više od 60 posto kakaa. Studije su pokazale da tamna čokolada ima brojne zdravstvene prednosti, uključujući poboljšanje vašeg raspoloženja i snižavanje krvnog tlaka.

Bademi i pistacije

Morate konzumirati proteine kako bi normalno funkcionirali kroz dan. Tu kao odlična grickalica uskaču bademi, zbog velike količine proteina i vlakana. Pistacije su također dobar izbor, ukusne su, ali treba ih jesti u manjoj količini od badema.

Zdrave grickalice

Kokice

Napravite kokice doma i ponesite ih na posao. Izbjegavajte kokice iz mikrovalne, kupite radije kukuruz i pripremite s minimalno soli i ulja. Tri i pol šalice kokica imaju manje od 100 kalorija. Kokice su zasitne i niskokalorične, što ih čini odličnim izborom ako kad želite nešto zdravo grickati.

Suho voće

Sušeno voće je odličan obrok kada ste u pokretu. Ono je gotovo kao voćni čips, a zdravo je i lako prenosivo. Suho voće u dućanima često može biti natrpano šećerima, stoga prije kupovine provjerite deklaraciju.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

0 / 5 (0 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni