Zdrave grickalice koje možete ponijeti na posao

Zamijenite svoj nezdravi međuobrok s pomno odabranim zalogajem između obroka, koji ne samo da će vas zasititi nego će vam i poboljšati zdravlje i koncentraciju.

Tamna čokolada

I slatke stvari mogu biti zdrav međuobrok, ali samo ako imaju više od 60 posto kakaa. Studije su pokazale da tamna čokolada ima brojne zdravstvene prednosti, uključujući poboljšanje vašeg raspoloženja i snižavanje krvnog tlaka.

Bademi i pistacije

Morate konzumirati proteine kako bi normalno funkcionirali kroz dan. Tu kao odlična grickalica uskaču bademi, zbog velike količine proteina i vlakana. Pistacije su također dobar izbor, ukusne su, ali treba ih jesti u manjoj količini od badema.

Zdrave grickalice

Kokice

Napravite kokice doma i ponesite ih na posao. Izbjegavajte kokice iz mikrovalne, kupite radije kukuruz i pripremite s minimalno soli i ulja. Tri i pol šalice kokica imaju manje od 100 kalorija. Kokice su zasitne i niskokalorične, što ih čini odličnim izborom ako kad želite nešto zdravo grickati.

Suho voće

Sušeno voće je odličan obrok kada ste u pokretu. Ono je gotovo kao voćni čips, a zdravo je i lako prenosivo. Suho voće u dućanima često može biti natrpano šećerima, stoga prije kupovine provjerite deklaraciju.

Više možete pročitati u članku: “Vodič kroz suho voće“.

Saznajte više o zdravoj prehrani u sljedećim tekstovima:

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Zdrave grickalice koje možete ponijeti na posao

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.