Kako ojačati imunitet?

jacanje imuniteta

Ako mislite da je vaš imunološki sustav slab, isprobajte nekoliko promjena s naše liste i poboljšajte svoje zdravlje.

1. Puno sna i odmora

Pokušajte spavati osam do 10 sati, jer snom se tijelo oporavlja i osnažuje vaš organizam. Kvalitetan san pomaže brzom oporavku od bolesti, ali nas i štiti da se ne razbolimo!

2. Uravnotežena prehrana

Hrana s visokim razinama antioksidansa je odlična vaš imunološki sustav. Jedite što više raznovrsnog voća i povrća, mliječnih i mesnih  proizvoda te cjelovitih žitarica. Antioksidansi iz superhrane mogu smanjiti rizik od raka i drugih bolesti, a također osnažuju i vaš imunitet.

3. Pokrenite se!

Vježba čini naše tijelo otpornijim i povećava se cirkulacija krvi  u tijelu. Vježbanjem se poboljšava i limfna drenaža kojom se izbacuju toksini iz organizma.

4. Voda

Našem organizmu treba voda, pogotovo kad smo bolesni. Ispijanjem dovoljno vode čistite tijelo od toksina, ali i hidrirate svoj organizam.

5. Smijeh je najbolji lijek

Možda je kliše, ali je istina. Smijeh smanjuje hormone stresa i povećava imunološke stanice sustava koje napadaju viruse.

6. Nemojte uzimati previše antibiotika ili tableta

Uzimanje previše tableta može biti štetno za vaš imunološki sustav. U tom slučaju vaše tijelo će se početi oslanjati samo na tablete, a ne na vlastiti imunitet.

7. Izbacite cigarete/alkohol

Izbacite ili barem ograničite unos toksina poput cigareta, alkohola i masne hrane koja sadrži velike količine šećera, masnoća i raznih aditiva.

Saznajte više o imunitetu u sljedećim tekstovima:

Ocjenite članak

4.13 / 5   15

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako ojačati imunitet?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Tokom zimskih meseci obavezna je suplementacija vitaminom D jer je on važan ne samo za kosti već i za imuni sistem i balans hormona. Takođe suplementacija vitaminom C je vrlo poželjna, iako to i ptice na grani znaju nije loše napomenuti. Uvek je bolje da on bude iz prirodnih izvora, poput Acerole i Moringe. Ako dođe do prehlade od pomoći mogu da budu i Indijski tamjan i kurkuma jer imaju odličan efekat na bronhije i pluća, a zahvaljujući svojim antiupalnim svojstvima sprečavaju komplikacije na disajnim putevima.

  2. Prvoe eliminacija toksina iz organizma, detoxamin. Zatim jaka suplementacija sa OPC+C, lavlja griva, reishi u kapsulama i onda 10000 koraka svaki drugi dan. carobna formula 🙂

    • Da nije zeljka to ipak mnogo sto si napomenua, evo u redu je da kupim suplemente i to odmah da narucim na pro100.