Recenzija: Curcumin C3 Complex Premium – Hug Your Life

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Kurkumin i njegova braća, neumorni su borci protiv raka i vječiti, odani prijatelji našeg zdravlja. Vodeći se Istočnjačkom mudrošću i tajnim borilačkim vještinama koje su pomno i strpljivo učili kod starih Ajurvedskih majstora i yogia, braća Kurkumini iz familije Kurkuminoida vrlo su vješti borci protiv grizice- starohrvatske riječi za rak!

Kurkuminoidi doslovno vuku svoje korijene iz korjena biljke Kukume koja pak doslovno vuče svoje korijene po dalekom istoku točnije – po Indiji.

Tamo je pak biljka Kurkuma doslovno poznata stoljećima i pojavljuje se doslovno kao začin, konzervans, sredstvo za bojanje te se upotrebljava u Ayurvedskoj medicini protiv razno raznih stanja i boleština kao što su astma, alergije, bolesti jetre, gripe, reumatizma. 

Kurkuma

Proizvođači dodataka prehrani često zapadaju u istu redukcionističku zamku kao i farmaceutske tvrtke. Pretpostavlja se da biljka ima samo jedan glavni aktivni sastojak; i tako tvrde oni, ako ga možete izdvojiti i pročistiti ga, u obliku pilule, da možete tako pojačati učinke.

Kurkumin je opisan kao aktivni sastojak u biljke kurkume, ali da li je to aktivni sastojak ili samo jedan od aktivnih sastojaka?… To je samo jedan od mnogih različitih komponenti kurkume.

U tu zamku nije upala ekipa domaćeg proizvođača i hrvatskog branda Hug Your Life kada su osmišljavali ovaj proizvod zanimljivog i logičnog naziva Curcumin C3 Complex Premium.

Objašnjenje slijedi.

Kurkumin i njegova braća -“Zlatni momci” s dalekog Istoka

Neke studije su pokazale da kurkuma sama djeluje različitije i od samog kurkumina. To ukazuje na to da postoje još neki spojevi koji imaju povoljno djelovanje na zdravlje.

Budući da dolazi s dalekog Istoka, kurkumin nije htio doći k nama sam. Pa je poveo svoju braću čija ću imena spomenuti samo Vama za dušu (imena su im dugačka i teška za pamtiti pa preporučam da preskočite slijedeći red:)

Uz kurkumin dolaze i bis-demetoxy-kurkumin i demetoxy-kurkumin.

I ta trojica zapravo čine trojicu veličanstvenih u kompleksu C3 (kurkumin 75-85%, bisdemetoxykurkumin 2-6%, demetoxykurkumin 13-19%) i koji zapravo zajednički bolje djeluju od samog kukrumina.

To je brzo shvatila ekipa iz Hug Your Life-a i zato su unajmili svu trojicu braće u jedan divni trio Curcumin C3 Complex Premium.

Kurkumin i rak debelog crijeva

Niska učestalost raka tankog i debelog crijeva u Indiji se često pripisuje upotrebom prirodnih antioksidansa, kao što je Kurkumin, žuti pigment u začinu kurkume, koji se koristi i u začinu curryju.

curcumin-c3-complex-premium

Protutumorsko (Antikancerogeno) djelovanje – “Zlatnih momaka s Istoka”

Antikancerogeno djelovanje žutog pigmenta kurkume – kurkumina puno je šire od pukog blokiranja karcinogena (tvari koje pospješuju stvaranje raka). Antikancerogeno djelovanje kurkumina uglavnom proizlazi iz mnoštva načina kojima se regulira programirana stanična smrt stanica raka!

Kurkuminoidi su opremljeni posebnim spravama za ometanje rasta tumora u svim fazama.

Naime, grizica iliti tumor ima neke svoje faze rasta.

Kao prvo on pokušava prevarom reprogramirati stanicu da “poblesavi” tj. postane nenormalna- tumorska. Druga faza djelovanja raka je da se pokuša što više razmnožiti tzv. Proliferacija.

I treća faza rasta je bezobrazno i protupravno širenje tzv. Metastaziranje.

 

Kurkumin kompleks- momak s licencom za gašenje upala!

Da!.. Malo je poznato, ali kurkumin u svojoj istočnjačkoj filozofiji krije mudrost kojom može efikasno spriječiti upale.

Na licenci piše: „Kurkumin je licenciran da efikasno spriječava djelovanje NF-kB, poznatijeg kao Princa Upale

kurkuma-velika

Naime, NF-kB je skraćenica od „nuklearni faktor kapa B“ koji je glavni i odgovorni urednik svih upala u tijelu. Navodno ima tajne veze s raznoraznim bolestima kojima prethodi njegova neugodna predigra, kao što su:

I naravno da je zbog tako dugačkog i neatraktivnog, nepopularnog imena, postao frustriran i gdje god je stigao tamo je napravio palež i metež.

Nesvjestan svoje zlobe, a željan slave preimenovao se u Princa Upale. Nažalost, ostao je zloban, a od slave ni s! On postoji u svakoj stanici i vreba prvu priliku da započne upalni proces.

Kurkumin i njegova braća, posjeduju moć i vještinu dovoljnu da spriječe Princa Upale da započne s upalnim procesom.

Naime, kurkuminoidi inhibiraju NF-kB da pokrene proces upale u stanici.

Crni papar- glavni „švercer“ kurkuminoida

Kurkuma se inače slabo apsorbira u tankom crijevu, pa se naša ekipa dosjetila jadu i pozvala u pomoć velikog prijatelja kurkume – ekstrakt crnog papra, poznatiji kao piperin, odnosno patentirani i zaštićeni oblik BioPerine.

On je momak koji svojim kumsko-poslovnim vezama organizira brži transport kurkumina i njegove braće preko granica u stanicu.

Naime Bioperine povećava apsorpciju kurkumina za čak 20 puta!!

Crni papar

Osim toga, sposobnost braće kurkuminoida da unište tumorske stanice, a bez da diraju naše normalne stanice čini kurkumin kompleks iznimno atraktivnim kandidatom za razvoj lijekova.

Sa Curcumin C3 Complexom obavljeno je više od 80 studija uključujući i 45 kliničkih ispitivanja u rasponu od raznih upala, artritisa, pa do različitih oblika raka i Alzheimerove bolesti.

Nije stoga niti čudo da je dobio počasni naziv „GRAS“ – Generally Recognized as Safe – u prijevodu: Opće prepoznat i priznat kao siguran.

Također mu je dodijeljena nagrada za Proizvod godine te za Znanstveno postignuće koje dodijeljuje međunarodno priznati časopis Nutrition Business Journal.

U svakom slučaju, Curcumin C3 Complex Premium je svojim sastavom, brojem kapsula i cijenom na nivou zadatka… jedan od rijetkih kompleksa sa toliko širokim djelovanjem, a tako blag i nježan.

>> Curcumin C3 Complex Premium naručite u našem Web Shop-u po cijeni od 199 kn.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Saznajte više o - hug your life - kurkuma - kurkumin - papar

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

5 / 5 (1 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: kurkumin c3 kompleks, curcumin c3 complex TABLETE, hug curcumin, hug kurkumin, hug your life, kurkumin c3, naser rizk,