Terapija testosteronom pomaže muškarcima u dobi iznad 65 godina

testosteron
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Liječenje testosteronom poboljšava seksualnu funkciju i raspoloženje starijih muškaraca s niskom razinom testosterona. To je zaključak istraživanja provedenog u 12 američkih zdravstvenih ustanova, uključivo i Yale School of Medicine.

Kako muškarci stare, razina testosterona ima trend opadanja, rezultirajući smanjenjem seksualne funkcije, mobilnosti i energije.

Na 790 muškaraca u dobi od preko 65 godina provedeno je ispitivanje učinka testosteronskog gela (u Hrvatskoj Androgel) u odnosu na grupu koja je dobivala placebo. Pokazalo se da su muškarci koji su dobivali testosteronsku terapiju tijekom jedne godine značajno poboljšali sve aspekte svoje seksualnosti, uključivo seksualnu aktivnost, želju za seksom i erektilnu funkciju (potenciju).

Ispitivali su se i ostali mogući pozitivni učinci terapije testosteronom. Sposobnost hodanja (prevaljeni put u 6 minuta) nije dala očekivani rezultat, ali su zato zabilježena poboljšanja u raspoloženju i simptomima depresije.

Istraživanje se nastavlja mjerenjem učinka na kognitivne sposobnosti, kosti, kardiovaskularni sustav, slabokrvnost a i na moguće rizike liječenja testosteronom.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.
Saznajte više o - potencija - testosteron

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

5 / 5 (1 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni