Hrana koja je otrovna ili loša za pse

hrana za pse
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Održavanje zdravlja psa uključuje i da znate što mu ne smijete dati za obrok. Donosimo nekoliko namirnica koje uobičajene u svakom kućanstvu, ali su izuzetno otrovne za pse.

Čokolada, kava, čaj, gazirani sokovi i sve što sadrži kofein

Ove namirnice imaju spojeve za koje se zna da su otrovni za pse te uzrokuju probleme sa srcem i oštećenja živčanog sustava. Budite vrlo oprezni i nemojte dopustiti da vaš pas pojede i najmanju količinu.

Gljive

Gljive mogu biti vrlo štetne za zdravlje vašeg ljubimca, pa čak i fatalne! Neke vrste su gore od drugih, tako da je najbolje da spriječite vašeg psa da dođe u kontakt s bilo kojim gljivama.

Luk i češnjak

Ove namirnice mogu dovesti do teških oštećenja jetre i biti kobne u određenim količinama.

Zdravlje ljubimaca

Rajčica, krumpir i rabarbara

Rajčice, osobito nezrele, su otrovne i mogu izazvati vrste problema koji dovode do zatajenja srca. Krumpir je također štetan, kao i cijela rabarbara. U stvari, neki dijelovi rabarbara su otrovni i za ljude.

Grožđe i grožđice

Nije poznato zbog čega grožđe uzrokuje bolesti kod pasa, ali ono je svejedno opasno. Ako vaš pas pojede grožđe ili grožđice, odmah ga odvedite veterinaru na ispumpavanje želudca.

Alkohol

Psi ne bi smjeli uzimati alkohol bilo koje vrste. Alkohol uzrokuje razne probleme u ponašanju (slične ljudima) i može uzrokovati napadaje, zatajenje srca i smrt, ovisno o količini alkohola koji je pas konzumirao.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:  

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

3.67 / 5   6
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Pojmovi uz članak: soda bikarbona za pse, grožđice kada pas pojede, hrana koja unistava jetru psa, loša hrana za pse, namirnice kobne za pse, pas i rajčica, smije li pas sodu bikarbonu, soda bikarbona i psi,