Pas vam ima buhe? Imamo rješenje za to

pas-i-buhe
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Buhe su mali nametnici koji obitavaju u krznu psa. Vrlo su promiskuitetne i brzo se množe. Ako vam pas već ima buhe onda vam treba sredstvo koje će ih sve ukloniti i koje će djelovati dulje vrijeme tako da ukloni i nove buhe koje će se izlegnuti iz jajašca.

Ogrlica protiv buha

Ogrlica protiv buha u sebi sadrže insekticide, akaricide koji pomažu u suzbijanju buha i krpelja. One dobro djeluju preventivno, ali iz našeg iskustva, kada pas već ima buhe ogrlica nije dovoljna.

Prašak protiv buha

Prašak protiv buha koji možete nabaviti kod veterinara vrlo je djelotvoran, ali zahtjeva tretiranje cijele površine kože isto kao i tretiranje svih površina u kući na kojima buhe obitavaju kao odrasle jedinke, larve ili jajašca. To znači da trebate posipati i tepihe. Tretman treba ponoviti kako biste bili sigurni da su svi nametnici nestali.

Frontline

Frontline je sredstvo protiv buha i krpelja koje djeluje preventivno s trajanjem djelovanja od 3 mjeseca. Koristi se i onda kada su buhe nastanile psa pa ih treba ubiti. Frontline ubija buhe u vrlo kratkom roku, a obzirom da djeluje 3 mjeseca nema brige od buha koje će se naknadno izlegnuti.

Postoje i alternative Frontline-u, za detalje se raspitajte kod veterinara. Frontline se nanosi na kožu psa iza glave. Cijena Frontline-a ovisi o težini vašeg psa. Naime, teži pas treba više supstance pa je i cijena veća.

Prosječna cijena Frontline-a je 60 kuna. 

 

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:  

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

3.78 / 5   9
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Pojmovi uz članak: buhe na psu, buhe kod pasa, pseće buhe, buhe na psima, pas ima buhe, pasje buhe, buhe kod psa, kako ukloniti buhe sa psa, frontline cijena, buhe kod pasa simptomi,