Kako frustraciju pretvoriti u pokretačku snagu za napredak

sreca
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ako u svom životu imate situacije, ljude ili uvjete koji vas frustriraju, evo kako taj osjećaj frustracije možete pretvoriti u pokretačku snagu za uspjeh i napredak:

1. Prepoznajte frustraciju

U trenucima kada prolazite kroz određenu frustraciju, umjesto da dozvolite osjećaju ljutnje da preuzme ili padnete u očajavanje i u mislima počnete sebi iznova pričati negativnu priču kako ne valja ovo ili ono, ili kako nešto nije kako biste željeni da bude, prepoznajte i identificirajte što je to što vam frustrira i zašto vas baš to frustrira i iritira?

2. Promijenite fokus gledanja na stvari

Frustracija može biti odličan barometar i indikator koji vam može ukazati na to što zapravo želite. Ako vas guši veza u kojoj ste trenutno, ili ste imali “tešku” vezu ili nevjernog partnera u prošlosti, to vam može biti pokazatelj kakvog biste partnera zapravo željeli imati kraj sebe. Na primjer, ako osjećate da vas partner “guši” i sputava vašu slobodu, to je pokazatelj da želite partnera koji nije posesivan, koji će vam vjerovati i s kojim ćete imati razumijevanje i prostora da “dišete”. Ako vas frustrira financijska situacija u kojoj se trenutno nalazite, to je pokazatelj da želite više onih stvari koje si trenutno ne možete priuštiti.

frustracija

3. Učinite nešto da frustraciju zamijenite zadovoljstvom

Sada kada znate što ili čega biste (više) željeli u svom životu, možete razmisliti kako bi to mogli ostvariti i imati ono što vam nedostaje. Osjećaj frustracije može biti moćna motivacija da izađete iz svoje zone komfora i počnete raditi na sebi ili na čemu god treba da nešto promijenite i učinite vaš život ispunjenijim, bogatijim i ljepšim.

Klijenti mi se nerijetko javljaju za coaching upravo iz razloga što ih nešto toliko frustrira da su konačno odlučili da će na to staviti točku i spremni su raditi na sebi, mijenjati svoje navike i investirati novac za life coach-a samo da to eliminiraju iz svog života.

Ako ste i vi u prošlosti napravili neku radikalnu promjenu ili ju sada radite, razlog je vjerojatno bio taj što vas nešto frustrira (bilo prekomjerna tjelesna težina, samoća, posao koji vas guši, siromaštvo, veza u kojoj se osjećate zarobljeno, osjećaj da vam nešto u životu nedostaje, tuga zbog neostvarenih snova…).

Kada sve u životu ide “taman” ljudi se nerijetko uljuljaju u status quo i teško se odlučuju na promjene, stoga budite zahvalni na trenutnim frustracijama u svom životu jer mogu biti snažna pokretačka snaga za osobni i poslovni rast, ako ih odlučite okrenuti u svoju korist!

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Saznajte više o - promjene

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

5 / 5 (1 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni