Vjenčani buketi – kako odabrati pravi?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Planiranje vjenčanja može biti vrlo stresno jer ipak pripremamo jedan od najvažnijih dana u našem životu. U planiranje spada i odabir cvijeća za vjenčanje, a iako u planu već imate određene vrste i boje, odabir cvijeća može biti sve samo ne jednostavan.

Ako trenutno planirate vjenčanje, pročitajte nekoliko savjeta o odabiru cvijeća za dekoraciju i vjenčanog buketa, kako biste za nekoliko godina sa smiješkom gledali fotografije s vašeg vjenčanja.

Odaberite pravo cvijeće za vjenčani buket

Ono čega se mnogi ne sjete kod planiranja vjenčanja jest da sve vrste cvijeća za vjenčani buket ne cvatu u isto vrijeme, zato je potrebno biti otvoren prema više vrsta cvijeća. Svakako bi bilo dobro da vam cvjećar napomene koje je cvijeće dostupno u vrijeme kada ste odredili datum vašeg vjenčanja.

Ne samo da će vam to olakšati odabir cvijeća, nego će i znatno utjecati na vaš budžet, jer je skuplje ono što trenutno ne možete tako lako nabaviti.

Postoji mnogo vrsta cvijeća za vjenčani buket koje su dostupne tijekom cijele godine, a neke od njih su ruže, karanfili, orhideje, kale i hortenzije.

Uskladite boju vjenčanog buketa

Vrlo je bitno da uskladite boju cvijeća za vjenčani buket s vjenčanicom i ostalim dekoracijama u prostoriji. Cvijeće može biti jednobojno i jednostavno, a kod kombiniranja više boja bitno je obratiti se stručnjaku.

Vjenčani buket

Učinite vjenčani buket posebnim

Osim odabira cvijeća za dekoraciju, bitno je voditi računa i o dekoraciji vjenčanog buketa, koji će zasigurno biti u prvom planu na slikama vašeg vjenčanja. Možete se poigrati vašim buketom pa u njega dodati nešto što je vama jako bitno. Primjerice, komadić vjenčanice vaše majke ili perlice koje ste dobili na poklon od vašeg budućeg supruga.

Pažljivo birajte cvjećara

Zapravo je odabir cvjećara, koji dolazi kao prvi zadatak, najvažniji. Cvjećar može ukazati na pogodnosti i neprilike, kojih se sami možda ne biste sjetili.

Odaberite cvjećara koji će biti spreman odvojiti vrijeme za vas i sva vaša pitanja. Razgovor između vas i cvjećara bi trebao biti ugodan i informativan. Svakako preporučujemo da odaberete nekoga tko vas razumije, tko će biti uzbuđen zbog aranžiranja vašeg vjenčanja i tko će vam moći ponuditi više od jedne ideje.

Preporučujemo Corina dizajn, koji će sve vrste dekoracija za vaše vjenčanje učiniti posebnim.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Saznajte više o - cvijeće - vjenčanje

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

5 / 5 (1 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: vjenčani buketi, sanjati vijencani buket,