Kako poboljšati seksualno samopouzdanje?

seks

U vremenu u kojem živimo bombardirani smo pojmom ljepote i svime povezanim njome, a seksualno samopouzdanje često je povezano s fizičkim izgledom. No, samopouzdanje u krevetu ne mora nužno biti povezano s fizičkim izgledom. Seksualno samopouzdanje je osjećaj ugode sa samim sobom, na način da se bolje osjećate iznutra, a da to projicirate na van.

Privatite da postoji puno toga što možete naučiti. Svi mi!

Uvjerenje da smo rođeni ljubavnici jest nešto najgore što možemo misliti o sebi u krevetu. Ništa ne može biti dalje od istine od tog mišljenja. Budući da svaka osoba ima jedinstven skup želja, potreba ali i ograničenja, svaki novi ljubavnik predstavlja novi tečaj seksa.

Ako se ponekad pitate što da učinite kako biste zaveli svog ljubavnika/ ljubavnicu, ne očajavajte. To je sasvim normalno. Nemojte se obeshrabriti ukoliko se osjećate da trebate još puno toga naučiti. Mnogi seksolozi nakon puno godina istraživanja i proučavanja ponašanja tijekom seksualnih odnosa i dalje su tek na početku, odnosno samo su zagrebali po površini.

Ako se u krevetu nađete s osobom koja vam čini dobro društvo, osjećate se ugodno pored nje i prihvaća vas onakvim/ onakvom kakvi i doista jeste, vaš um je najbitniji seksualni organ, koji na kraju krajeva i najviše utječe na vaše samopouzdanje u krevetu.

Uživajte u svom smislu za humor

Komunikacija može biti temelj za zdrav seksualni život, a zdrav smisao za humor ga uvelike može poboljšati. Ponekad seks ne ide po planu i on može biti ozbiljan posao.

Ono što je bitno jest da prihvatite to s pozitivne strane, okrenite situaciju na humor jer će vam to pomoći da se oslobodite pritiska, a samim time će vam pomoći u samopouzdanju u krevetu.

Naučite voljeti svoje tijelo

Pozitivna slika o tijelu snažno je povezana sa seksualnom izvedbom ali i zadovoljstvom, pa učinite ono što je potrebno kako biste bili povezani sa svojim tijelom.

Od vježbanja i prehrane te pozitivnog stava prema samom sebi, upoznavanju vlastitog tijela, iskoristite sve strategije koje vam mogu pomoći kako biste se bolje i ugodnije osjećali. Zapamtite, ne radi se o stjecanju ili gubitku kilograma, već povećanju razine energije i pozitivnom gledanju vas samih kroz vaše oči.

Razgovarajte o seksu s partnerom

Razmislite o tome zašto želite seks i pokušajte biti iskreni sa svojim partnerom/ partnericom o svojim motivima i željenim rezultatima. Slušajte jedno drugo, pričajte o svojim potrebama i željama u krevetu- to će vas učiniti boljim ljubavnikom, a dakako, i vama će biti ljepše.

Tražite pozitivne povratne informacije u krevetu

Komunikacijski stilovi partnera tijekom seksa se razlikuju. Dok će neki otvoreno pričati o svemu, drugi će samo ležati i uživati u plodovima svoga rada. Dakle, ako niste dobili partnerovu pohvalu (a zaslužili ste ju), recite to svome partneru. Svi trebamo pozitivno pojačanje i dodatni poticaj- posebno kada je riječ o seksu.

Ocjenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera i nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako poboljšati seksualno samopouzdanje?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.