Oralni seks- kratka povijest i još kraće upute za izvođenje

oralni-seks
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Orgazam je najugodniji tjelesni doživljaj koji nam je dostupan, a jedan od načina da ga postignemo je  lizanjem spolnih organa, službeno nazvanim- oralni seks.

Zanimljivo je pratiti kroz povijest kako se na ovaj čin gledalo. U vrijeme rimskog carstva u većini Europe oralni seks je bio tabu tema dok je u Kini on istovremeno bio veličan kao ‘duhovni čin koji produljuje život’. Ipak, za pretpostaviti je i da se u rimskom carstvu oralni seks opširno prakticirao.

Oralni seks kao evolucijsko nasljeđe

Životinje koje su genetski bliske ljudima, npr. majmuni, također prakticiraju oralni seks. On se u životinjskom svijetu koristi kao predigra, za ‘pripremanje spolnih organa’ za ‘pravu stvar’. Ipak, dosad nije zabilježen slučaj u prirodi u kojem životinje prakticiraju oralni seks sam za sebe do postizanja orgazma- po tome su ljudi pomalo specifični.

Zašto je lizanje spolnih organa jako popularno?

Zadovoljavanje na ovaj način pruža veliki užitak, pogotovo partneru koji ‘dobiva uslugu’. Oralni seks praktičniji je od standardnog seksa u svim prilikama kada se nema puno vremena ili mjesta. Također, oralni seks je sigurniji jer ne postoji mogućnost zatrudnjivanja, a i vjerojatnost prenošenja spolnih bolesti puno je manja nego kod klasičnog seksa.

Vrste oralnog seksa

Razlikujemo tri grupe oralnog seksa. Svaka grupa uključuje drugi organ nad kojim se oralni seks izvodi.

  • Kunilingus – oralni seks koji se izvodi nad ženskim spolovilom
  • Felacio – oralni seks koji se izvodi nad muškarčevim spolovilom
  • Anilingus – oralni seks kojim se stimulira partnerov anus

Kako lizati vaginu (kunilingus)?

Vagina je vrlo kompleksan organ. Lizanje vagine izvodi se tako da se kružnim pokretima jezika dodiruje vagina u gornjem dijelu (okolo klitorisa) ili u donjem dijelu, u ulazu rodnicu. Važno je znati da je klitoris jako osjetljiv i da nije dobro jezikom ga direktno prelaziti osim ako žena to sama nije zatražila. Lizanje se može popratiti penetracijom u rodnicu jednog ili nekoliko prstiju.

Kako izvoditi Felacio?

Muški spolni organ stavlja se u usta i uz pomoć usna, jezika i zubiju pruža se ugodno iskustvo. Najosjetljiviji dio penisa je glavić, a muškarci često vole da im se prilikom izvođenja felacija nježno dodiruju i testisi.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:  

NAJČITANIJI TEKST DANAS:

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Ocjena članka:

4.09 / 5   34
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Pojmovi uz članak: lizanje ženskog polnog organa, lizanje ženskog spolnog organa video, zenski spolni organ, lizanje ženskog polnog organa video, lizanje ženskog spolnog organa, lizanje vagine, kako lizati ženski spolni organ, kako lizati zenski polni organ, ženski spolni organ slike, lizanje spolnih organa,