Zašto je dobro voditi ljubav tijekom menstrualnog ciklusa?

seks za vrijeme menstruacije
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Premda seks tijekom ciklusa može biti veoma neuredan, sigurno nećete biti prekriveni krvlju od glave do pete kako možda zamišljate. Kako biste sveli mogući nered na minimum, potrebno je poduzeti određene mjere prije same akcije.

Većini partnera seks za vrijeme ciklusa nije privlačan, dok se mnogim muškarcima i ženama dopada.

Ako vas užasava ideja sve te krvi na posteljini, važno je naglasiti da seks za vrijeme menstruacije donosi i nešto dobroga.  Ne samo da skraćuje vrijeme trajanje menstrualnog ciklusa, u tom periodu možete iskusiti intenzivnije orgazme.

Također imajte na umu da ukoliko prakticirate seks tijekom ciklusa da svejedno postoji mogućnost trudnoće.

7 razloga zašto je dobro prakticiranje seksa tijekom ciklusa

1. Smanjuje grčeve

Ukoliko patite od bolnih grčeva za vrijeme menstruacije, orgazam vam može pomoći u ublažavanju istih. Prilikom orgazma tijelo izlučuje oksitocin i dopamin koji zajedno s endorfinima smanjuju bolove.

2. Ne treba vam lubrikant

Imate problema sa suhoćom vagine? Za sve informacije o problemu suhe vagine pročitajte članak: “Suha vagina i kako ju navlažiti?“Ako prakticirate seks za vrijeme ciklusa, možete nakratko predahnuti od upotrebe lubrikanta.  Žene u prosjeku za vrijeme menstrualnog ciklusa prosječno gube 4-12 šalica tekućine, a tek mali dio te tekućine je prava krv.

3. Seks vam vjerojatno neće biti odvratan

Istraživanja su pokazala da su u trenutku strasti i napaljenosti partneri fokusirani samo na zadovoljstvo. Seksualna požuda nadvlada prirodni osjećaj nelagode i odvratnosti.

4. Skraćuje dužinu ciklusa

Pri svakom orgazmu, maternica se skuplja, a svaka kontrakcija potiskuje stjenku maternice i krv, brže od prirodnog puta.

5. Povećava intimnost među partnerima

Prakticiranjem seksa tijekom ciklusa otvarate vrata produbljivanju intimnosti. U tom trenutku, vaša veza prelazi na jedan novi nivo.

6. Izlazak iz zone udobnosti

seks nova poza

Tip ste žene koja prakticira samo misionarsku pozu? Tijekom ciklusa zbog praktičnosti možda se odlučite na isprobavanje neke nove poze  ili novih stvari. Zašto ne isprobate seks pod tušem?

7. Visoka razina hormona

Za vrijeme ciklusa žene su vrlo uzbuđene, a zdjelica i genitalije postaju osjetljivije. Ukoliko vam ideja o malo krvi nije odbojna zašto ne biste iskušali seks u tom periodu mjeseca.

Preuzmite članak i pročitajte ga kasnije:   PDF
Saznajte više o - grčevi - hormoni - menstruacija - menstrualni ciklus - seks

Sviđa li vam se članak? Ocijenite ga i podijelite:

3.57 / 5 (7 votes)
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail Viber What's Up

Poklanjamo vam besplatne E-mail novosti

Vi označite što vas zanima, a mi ćemo se pobrinuti pružiti vam samo korisne informacije.

 Zdravlje  Ljepota  Vege Prehrana  Pokloni
Pojmovi uz članak: napaljenost za vrijeme menstruacije, orgazam smanjuje dužinu ciklusa,